This site uses cookies.
Some of these cookies are essential to the operation of the site,
while others help to improve your experience by providing insights into how the site is being used.
For more information, please see the ProZ.com privacy policy.
Özden Arıkan જર્મની Local time: 05:33 સભ્ય અંગ્રેજી થી ટર્કિશ + ...
Feb 8, 2007
Merhaba arkadaşlar,
Forumlarda, bilmeyenler açısından epey tuhaf bir manzara oluştu sanıyorum: Bazı mesajlar durduk yerde ortadan kayboluyor, sonra yeniden beliriyor; moderatörler uyuyor, mesajları bir türlü onaylamıyor, hatta onayladıktan sonra fikir değiştirip sili siliveriyorlar... falan gibi.
Durum şöyle:
Çoğunuzun bildiği gibi sitede üyelik satın almış ve/veya kimliğini doğrula... See more
Merhaba arkadaşlar,
Forumlarda, bilmeyenler açısından epey tuhaf bir manzara oluştu sanıyorum: Bazı mesajlar durduk yerde ortadan kayboluyor, sonra yeniden beliriyor; moderatörler uyuyor, mesajları bir türlü onaylamıyor, hatta onayladıktan sonra fikir değiştirip sili siliveriyorlar... falan gibi.
Durum şöyle:
Çoğunuzun bildiği gibi sitede üyelik satın almış ve/veya kimliğini doğrulatmış (yani VID'li) olan kullanıcıların mesajları moderatör onayına gerek kalmaksızın doğrudan yayınlanıyor.
Bunlar dışında bütün mesajların moderatör onayından geçmesi gerekiyor.
Ayrıca yeni bir politika uygulamak durumunda kalındı, bazı arkadaşların henüz bunun farkında olmadığını anlıyorum:
-Forum mesajlarında 24 saat dolduktan sonra değişiklik yapılamıyor; yani [Edit] işlevi ancak ilk 24 saat içinde kullanılabiliyor artık. Üye, kullanıcı, VID'li, VID'siz arasında bu açıdan fark yok.
-Üye olmayan, VID'li de olmayan arkadaşların mesajları ise ilk 24 saat içinde [Edit] işlevi ile üzerinde değişiklik yapılınca tekrar moderatör onayı gerektiriyor. Yani değişiklik yapılınca, görünmez hale geliyor. Arada bazı mesajların uçmasının sebebi bu. (Yani, mesajlarınızı kendiniz görünmez yapıyorsunuz işte, biz yapmıyoruz)
Buradaki asıl problem şu ki bu tür mesajlar için moderatörlere e-posta gönderilmesini sağlayacak programlama hâlâ yapılmadı. Yani mesajı moderatör onayı gerektiren bir kullanıcı, mesajında değişiklik yapınca, bize haber gelmiyor. Ancak tesadüfen görürsek tekrar onaylıyoruz. Bu hemen hemen her zaman aynı gün içinde gerçekleşiyor, ama yine de bazen, bir mesaj ortadan kaybolunca bütün bir konu okunmaz hale gelebiliyor ve ne olup bittiğini bilmeyenler açısından da tuhaf bir tablo ortaya çıkıyor.
Dolayısıyla, buraya yazıp duruma açıklık getirmek istedim. Ayrıca mesajınızda değişiklik yapar da, saatler sonra hâlâ çıkmadığını görürseniz ve bu sizin için dayanılmaz bir durum yaratırsa, moderatörlerden birine bir ufak mesaj gönderebilirsiniz. (Her sayfanın altında bağlantılar var.)
The underlying LLM technology of LinguaCore offers AI translations of unprecedented quality. Quick and simple. Add a human linguistic review at the end for expert-level quality at a fraction of the cost and time.
Pastey is an innovative desktop application that bridges the gap between human expertise and artificial intelligence. With intuitive keyboard shortcuts, Pastey transforms your source text into AI-powered draft translations.