Festat kombëtare દોર પોસ્ટ કરનાર: Arben Seva
| Arben Seva યૂનાઇટેડ કિંગ્ડમ Local time: 08:19 સભ્ય (2003) અંગ્રેજી થી આલ્બેનિઅન + ...
Pershendetje,
A mund te me ndihmojë dikush me nje listë të festave kombetare? Kaq vite larg Shqiperise, se kam më idenë se çfare festohet dhe çfare jo.
Faleminderit
[Subject edited by staff or moderator 2004-12-14 16:32] | | | Monika Coulson Local time: 01:19 સભ્ય (2001) અંગ્રેજી થી આલ્બેનિઅન + ... SITE LOCALIZER Festa kombëtare dhe ato zyrtare | Dec 14, 2004 |
Arben,
me sa di unë, këto janë festa kombëtare dhe zyrtare:
Festat kombëtare janë:
28 nëntori - Dita e pavarësisë
29 nëntori - Dita e çlirimit
19 tetori - Dita e shenjtërimit të Nënë Terezës
Festa zyrtare (ditë pushimi):
1 janari - Viti i ri
1 maji - Dita e punëtorëve
Bajrami i madh - pushim kombëtar (nuk është ditë e caktuar)
Bajrami i vogël - pushim kombëtar (nuk është ditë e ca... See more Arben,
me sa di unë, këto janë festa kombëtare dhe zyrtare:
Festat kombëtare janë:
28 nëntori - Dita e pavarësisë
29 nëntori - Dita e çlirimit
19 tetori - Dita e shenjtërimit të Nënë Terezës
Festa zyrtare (ditë pushimi):
1 janari - Viti i ri
1 maji - Dita e punëtorëve
Bajrami i madh - pushim kombëtar (nuk është ditë e caktuar)
Bajrami i vogël - pushim kombëtar (nuk është ditë e caktuar)
Pashka e madhe - pushim kombëtar (nuk është ditë e caktuar)
Pashka e vogël - pushim kombëtar (nuk është ditë e caktuar)
Pashka e katolikëve - pushim kombëtar (nuk është ditë e caktuar)
14 marsi - Dita e verës
p.s. Për mendimin tim, festat kombëtare janë festa zyrtare, por që i përkasin vetëm popullit shqiptar. Ndërsa festat zyrtare mund të jenë festa mbarëbotërore.
Mund të ketë edhe të tjera që nuk i kam shkruar këtu. Shpresoj që të tjerët t'i shkruajnë ato që kam harruar.
Monika
[Edited at 2004-12-14 16:33] ▲ Collapse | | | Arben Seva યૂનાઇટેડ કિંગ્ડમ Local time: 08:19 સભ્ય (2003) અંગ્રેજી થી આલ્બેનિઅન + ... વિષયની શરૂઆત કરનાર
Faleminderit Monika | | | Faleminderit | Dec 17, 2004 |
Faleminderit Monikës dhe sigurisht Arbenit që pyeti
Nuk e dija me thënë të drejtën që dita e Shenjtërimit të Nënë Terezës ishte bërë festë kombëtare. Vërtet gjë e mirë.
Ani | |
|
|
Vërtetë interesante | Dec 17, 2004 |
As unë nuk e dija dhe rrofsh që na e the Monika...jo se kjo do ndryshojë kalendarin tim këtu në Kiev, po ja mirë është ta di. Kjo edhe sepse Sara, që është në klasë të parë, në janar duhetë të përgatisë një kalendar me festat kombëtare të vendit nga vijnë...ajo do të përgatisë dy, sigurisht....
Shëndet, Fabiana | | | Po 7 dhe 8 Marsi??? | Dec 17, 2004 |
Shpresoj që respekti i duhur akoma ju bëhet mësuesve dhe nënave.
Po 1 qershori--dita e fëmijëve festohet? Ndoshta jo si festë zyrtare apo kombëtare, po a përmendet ndonjëherë?
- Vjollca | | | Monika Coulson Local time: 01:19 સભ્ય (2001) અંગ્રેજી થી આલ્બેનિઅન + ... SITE LOCALIZER
Hi Vjollca,
7 dhe 8 Marsi festohen, por nuk janë ditë pushimi. Për 1 qershorin mesa di unë, përmendet në lajme, bëhen disa aktivitete të vogla, por vetëm kaq. 7-8 Marsi mbeten festa më të forta se 1 qershori. Ka edhe festa të tjera, si p.sh. Shën Valentini, 10 Korriku, etj., por as këto nuk janë ditë pushimi. Megjithatë, ndoshta e kam gabim, ata që jetojnë në Shqipëri mund të na japin të dhëna më të sakta.
Monika
Vjollca Märtinson wrote:
Shpresoj që respekti i duhur akoma ju bëhet mësuesve dhe nënave.
Po 1 qershori--dita e fëmijëve festohet? Ndoshta jo si festë zyrtare apo kombëtare, po a përmendet ndonjëherë?
- Vjollca
[Edited at 2004-12-17 16:58] | | | કોઇ મધ્યસ્થી સ્પષ્ટ રીતે આ મંચ માટે નિમવામાં આવ્યો નથી. સાઇટના નિયમોના ઉલ્લંઘનોની જાણ કરવા અથવા મદદ મેળવવા, કૃપા કરી સાઇટ સ્ટાફ » નો સંપર્ક કરો Festat kombëtare Anycount & Translation Office 3000 | Translation Office 3000
Translation Office 3000 is an advanced accounting tool for freelance translators and small agencies. TO3000 easily and seamlessly integrates with the business life of professional freelance translators.
More info » |
| CafeTran Espresso | You've never met a CAT tool this clever!
Translate faster & easier, using a sophisticated CAT tool built by a translator / developer.
Accept jobs from clients who use Trados, MemoQ, Wordfast & major CAT tools.
Download and start using CafeTran Espresso -- for free
Buy now! » |
|
| | | | X Sign in to your ProZ.com account... | | | | | |